Reuze Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Hoe kun jij even helemaal tot rust komen

Het leven kan soms erg chaotisch en druk zijn. Dit kan zorgen voor dagen die snel gaan en een gevoel dat je nooit klaar bent. Er is altijd wel iets wat je nog moet of kunt doen en dit kan onbewust toch voor veel stress blijven zorgen. Als je altijd het gevoel hebt dat je nog niet genoeg hebt gedaan dan zul je niet snel trots op jezelf zijn en dit kan een super vervelend gevoel zijn. Het mega druk hebben en te veel van jezelf vragen kan er ook voor zorgen dat je even helemaal niet lekker in je vel zit. Het is dan slim om even te stoppen met alles en je te gaan focussen op jezelf. Je moet dan even een manier vinden om helemaal tot rust te komen om je lichaam weer op te laden. 

Plan een dag helemaal niks 

Een goede manier om te beginnen met tot rust komen is door ook tijd in te plannen om dit te kunnen doen. Zorg dus dat jij een hele dag helemaal niks plant en dat jij dan een dag kunt gaan doen waar jij zin in hebt. Onthoud ook goed dat jij gewoon nee kunt zeggen als mensen vragen of jij iets kunt doen op die dag. Het is echt jouw rust dagje en dat hoef je nergens voor op te geven.  

Doe eens onderzoek naar leuke activiteiten 

Als je niet zo goed weet wat jij allemaal leuk vindt om te doen dan is het misschien tijd om hier eens onderzoek naar te doen. In de wereld zijn mega veel leuke activiteiten te vinden waar jij misschien helemaal van tot rust kunt komen of van kunt genieten. Ga hier zeker naar op zoek, omdat dit jou misschien wel kan helpen bij het vinden van rust en het maken van plezier. 

Ga op zoek naar goede coaching 

Wat ook heel handig kan zijn als je echt merkt dat je erg gevoelig wordt voor prikkels en dat je te veel last krijgt van druk en stress is coaching. Er is speciale hsp coaching die je helpt in deze situatie. Je hebt bijvoorbeeld hoogsensitief coaching waarbij een coach jou helpt beter te kunnen tegen dingen als prikkels. Neem zeker eens een kijkje naar hsp coaching en hoogsensitief coaching om te zien of dit jou zou kunnen helpen. 

 

https://coloryourlifecoaching.nl/hsp-coaching/