Reuze Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Een dag in het leven van een ouder

De wekker gaat af. Dat wil zeggen: je kinderen, want die zijn altijd voor de wekker wakker. Je dagelijkse werkzaamheden beginnen weer en terwijl je lichtelijk vermoeid de trap af sjokt, stuitert je kroost om je heen, terwijl je verwoede pogingen doet om niet onderuit te gaan op het mijnenveld dat de trap heet. Elke ochtend is het weer de vraag of je er speelgoedautootjes, kleding, barbiepoppen of misschien wel legosteentjes tegenkomt. Of wie weet, verrast het lot je vandaag met een verdwaalde bal onderaan de trap waardoor je transformeert in een soort circusact die kunstjes uitvoert op een bal. Afijn, de dag is weer begonnen.

Ontbijt voor marsmannetjes

Terwijl je het ontbijt voor je kleine marsmannetjes aan het smeren bent, is eentje zijn schoen kwijt en de ander begint te huilen omdat hij zijn favoriete knuffel per ongeluk met chocoladepasta heeft ingesmeerd. Je partner komt inmiddels ook naar beneden en samen doen jullie een poging om de kinderen in jassen en schoenen te krijgen om ze naar school te brengen. Een militaire operatie is makkelijker uit te voeren, want net als je met het ene kind klaar bent en de tweede zijn jas aan probeert te trekken, heeft de eerste zijn jas weer uitgedaan omdat het ‘te warm’ is. En dat allemaal voor 07.30u want de kinderen moeten natuurlijk wel op tijd op school zijn. Uiteindelijk heb je nog vijf minuten de tijd, waarna je haastig de deur achter je dichttrekt om je kinderen op tijd op het schoolplein af te leveren.

Enter the work jungle

Nu de kinderen op school zijn, kun je met een gerust hart naar je werk gaan. Na de gebruikelijke ochtendfile begin je met de dagstart waarna je van meeting naar meeting rolt. Tussendoor wordt er nog wat heen en weer geschoven met deadlines, want die belangrijke klant moet natuurlijk wel binnengehaald worden. Tegen twee uur is je kapsel veranderd naar coupe vogelnest en vraag je je af hoe je in hemelsnaam in drie uur vijf presentaties af moet krijgen, je werk foutloos moet opleveren en ook nog drie rapportages moet maken. Om vier uur belt een belangrijke klant met de vraag of je nog even die belangrijke klus kunt afronden voor het einde van de dag en komt de afdelingsmanager even langs met de vraag of je nog twee extra taken op je kunt nemen in verband met een zieke collega. 

Avondspits en viltstiftverrassing

Om vijf uur begint het startschot voor de avondspits want je moet wel op tijd thuis zijn voor de kinderen. Na anderhalf uur file kom je eindelijk thuis om erachter te komen dat er een kernbom in huis is ontploft, want de woonkamer is van boven tot onder met speelgoed bezaaid. Dat wordt puinruimen. Gelukkig krijg je ook veel terug van die kleine dondertjes want naast onvoorwaardelijke liefde en guitige glimlachjes hebben ze ook een pot jam bovenop de wasmand met schone kleren geleegd en hebben ze met viltstift een mooie muurtekening op jullie net geverfde witte muur gemaakt. Je eens zo kalme persoonlijkheid begint lichtelijke kortsluiting te krijgen en je voelt woede in je opborrelen als een geiser die op het punt van ontploffen staat. Klinkt bekend? Dan is een geluidscabine van Esmono Sound een goede investering voor jou.

Eindelijk rust!

Is dit bovenstaande een normale dag in jouw dagelijkse leven? Dan kan het heel erg fijn zijn om je eigen rustmomentje te pakken. Gewoon, om geen grijze haren of kale plekken op je hoofd te kweken. En wellicht ook om de kans te verminderen dat je dagelijks in een versie van De Hulk verandert. Zomaar wat ideetjes. Blaas daarom stoom af in jouw eigen persoonlijke oase van rust en breng minimaal een halfuur tot een uurtje door in een geluidsstudio op maat om weer helemaal jezelf te worden. Wedden dat je helemaal tot rust komt?

https://esmono.nl/