Reuze Gezond
Image default
Seniorengezondheid

Welke sport is voor ouderen van 65+ het beste?

Fit blijven en bewegen is enorm belangrijk. Dat weet vrijwel iedereen. Wat niet iedereen weet is dat blijven bewegen ook na uw vijfenzestigste erg belangrijk is. Maar welke sport is voor ouderen die de leeftijd van 65 jaar hebben bereikt het beste? Is dat een stevige wandeling door het bos of misschien toch iets anders?

Botten en spieren sterk houden

Gepensioneerden in Nederland zijn gek op wandelen en fietsen. Zeker op een zonnige dag komt u waarschijnlijk veel leeftijdsgenoten tegen. Dat is positief, want in beweging blijven is belangrijk, in welke vorm dan ook.

 

Helaas blijkt uit onderzoek dat alleen wandelen en fietsen niet genoeg zijn om fit en gezond oud te worden. Dat komt doordat deze oefeningen niet helpen om uw botten en spieren sterk en gezond te houden. U heeft deze gezonde botten en spieren nodig om vitaal oud te worden. Juist op oudere leeftijd gaan deze functies sneller achteruit.

 

Spieroefeningen beogen wel dat resultaat. Dat betekent niet dat u eruit hoeft te zien als een bodybuilder op uw leeftijd. Het betekent wel dat meer aandacht voor spieroefeningen een goed idee is. CrossFit kan daarbij helpen.

Wat is CrossFit?

CrossFit is niet alleen geschikt voor uw jonge en vitale kinderen of kleinkinderen. Het is ook voor u een slimme manier om te werken aan een gezonder lichaam. CrossFit is namelijk niet zo eentonig als saaie apparaten gebruiken in een sportschool. CrossFit betekent dat u samen met leeftijdgenoten in een klasje spierversterkende oefeningen doet.

 

Deze trainingen duren nooit lang en zijn intensief, zodat de verschillende vormen van sport samenkomen: zowel uw uithoudingsvermogen als spieren worden getraind door het doen van oefeningen met gewichten en lichaamsgewicht. Wilt u CrossFit voor ouderen in Alphen aan den Rijn uitproberen? Vraag dan zeker een proefles aan en kijk of het iets voor u is.

Andere sporten die u kunt doen

Hoewel CrossFit bij uitstek de beste manier is om botten en spieren sterk en vitaal te houden, kunnen ook andere vormen van sport goed voor u zijn. Misschien kunt u samen met vrienden een balletje slaan op een tennisbaan? Deze sport traint uw hele lichaam.

 

Ook aerobics kunnen een slimme manier zijn om te werken aan sterke botten en spieren. Voor sommige ouderen, die wat strammer zijn, kan het uitvoeren van oefeningen in een zwembad de oplossing zijn. In het warme water is het makkelijker om uw spieren te bewegen.