Reuze Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Wat is een scootmobiel specialist?

Wat is een scootmobiel specialist?

De Scootmobiel Specialist heeft een assortiment van scootmobiels tot aan rollators. Het voordeel van de specialist is dat zij je goed kunnen adviseren. Als je in de winkel langskomt staat er altijd een kop koffie klaar. Het kopen van een scootmobiel is namelijk nog best wel lastig. Je hebt niet alleen met een budget te maken, maar ook met het comfort van de stoel. Het is namelijk belangrijk te weten op wat voor ondergronden je de scootmobiel wil gaan gebruiken. De ene komt veel buiten op verschillende ondergronden, waar de ander juist altijd binnen beweegt. Dit kan alleen al een heel groot prijsverschil opleveren.

Welke punten zijn belangrijk om op te letten?

Het eerste waar je op let bij een scootmobiel is toch wel de zitting. Afhankelijk van het gewicht dat je hebt, maak je daar een keuze in. Daarnaast kun je afhankelijk van het budget ook weer kiezen voor een materiaal qua bekleding. Ook heb je te maken met verschillende soorten vering en daarom moet je echt in de scootmobiel zitten om dit te ervaren. Als je veel gaat reizen met de auto of trein dan is het ook handig als je hem gemakkelijk kunt demonteren of opvouwen. Zo neem je hem overal mee naar toe! Ook is het slim om naar de snelheid en de accu te kijken. Als je veel buiten de deur bent dan moet je immers een goede accu hebben, want je gaat niet overal met de adapter lopen sjouwen.

Tweedehands of nieuw?

In principe maakt tweedehand of nieuw een Scootmobiel kopen niet veel uit. Vaak wordt er gekeken naar de leeftijd voor deze keuze. Als je 90 bent ga je immers niet investeren in een nieuwe scootmobiel, maar ben je pas 50 dan kan dit wel verstandig zijn. De levensduur van een nieuw product is immers vaak vele malen langer. Echter worden de tweedehandse scootmobielen ook gewoon goed getest. Dit betekent dat je daar ook een goed product voor terug mag verwachten.