Reuze Gezond
Image default
Fitness

Hoe zal 30 minuten fietsen per dag uw gezondheid beïnvloeden?

U weet ongetwijfeld dat regelmatig sporten erg belangrijk is voor uw gezondheid. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, volstaat slechts 30 minuten per dag fietsen om de positieve effecten van sport op uw algemene welzijn te ervaren.

Het is mogelijk om gebruik te maken van een gewone fiets maar tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen voor tweedehands elektrische fietsen. Het gaat dan vooral om bijvoorbeeld senioren die minder mobiel zijn en toch aan hun gezondheid willen werken.

De vraag is nu natuurlijk: waarom is slechts 30 minuten fietsen per dag voldoende om uw gezondheid te verbeteren? Hieronder krijgt u een duidelijk antwoord op deze vraag!

 

3 manieren waarop 30 minuten per dag fietsen uw gezondheid beïnvloedt

Fietsen is een van de beste sporten die er zijn en dat is niet zomaar. Hier een overzicht van de belangrijkste voordelen van regelmatig fietsen:

 

1. U traint alle spieren in uw lichaam

Ten eerste is fietsen een uitstekende vorm van beweging omdat u er alle spieren in uw lichaam mee oefent en versterkt. Vaak denken mensen dat bij het fietsen enkel de beenspieren worden aangesproken maar dat is in feite niet waar.

 

Om in balans te blijven op de baan, te sturen en eventueel bergop te fietsen gebruikt u ook uw armspieren en zelfs de rugspieren. Bent u op zoek naar een sport waarmee u meteen uw hele lichaam oefent? Dan is regelmatig fietsen dus zeker een goed idee.

 

2. Zonlicht én verse lucht voor een betere gezondheid

Daarbij biedt fietsen u ook de kans om méér buitenshuis te komen, wat natuurlijk belangrijk is om verschillende redenen. Ten eerste bent u tijdens het fietsen blootgesteld aan zonlicht, waardoor de productie van vitamine D in uw lichaam gestimuleerd wordt. Vitamine D is een essentiële stof voor sterke botten en een sterk immuunsysteem.

Daarbij is het voor uw gezondheid ook van belang dat u elke dag verse lucht krijgt. Dit heeft in de eerste plaats een biologische reden. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat u dieper ademt. Er is in de tweede plaats ook een psychologisch aspect aan verbonden. Voor uw mentale welzijn is regelmatig buiten komen immers erg belangrijk en gaan fietsen is daar de perfecte motivator voor!

 

3. Een betere bloeddoorstroming

Ten slotte verbetert regelmatig fietsen uw gezondheid doordat uw bloeddoorstroming gestimuleerd wordt. In feite is dat bij elke sport het geval maar fietsen biedt als extra voordeel dat u aan uw conditie werkt zonder dat u bijvoorbeeld uw knieën overbelast. Dat is bij sporten als hardlopen immers wél het geval.

Dit betekent dat u dus gemakkelijker langer kunt blijven fietsen met als gevolg dat u uw conditie én bloeddoorstroming verbetert. En dat heeft dan weer positieve effecten op de gezondheid van uw hart, slagaders en lymfestelsel.

 

Investeer in een betrouwbare fiets om veilig aan sport te doen

Fietsen is kortom de ideale sport voor u als u elke dag aan uw gezondheid wilt werken. Het is wél belangrijk dat u op zoek gaat naar een stevige, veilige fiets die ook daadwerkelijk bijdraagt aan uw fietscomfort- en veiligheid. Denk maar aan tweedehands elektrische fietsen, die vaak minder kosten maar u toch de kwaliteit bieden van een nieuwe fiets!

https://upway.nl