Reuze Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Waar moet u op letten bij het kopen van voetkappen?

Waar moet u op letten bij het kopen van voetwarmers

Voetenwarmers voor wandelwagens, ook wel kuipzakken genoemd, zijn net slaapzakken of dekens die aan de wandelwagen worden bevestigd, waardoor ze vooral handig zijn voor buiten in koudere klimaten. De beste voetenzakken zijn geschikt voor de kinderwagen, het klimaat en de leeftijd en grootte van het kind.

Sommige voetwarmers zijn merkspecifiek, maar de meeste hebben uitsparingen aan de achterkant en onderkant van de mof, zodat je er elk kinderwagenharnas doorheen kunt halen en vast kunt klikken. Andere kenmerken waar je op moet letten zijn het materiaal (je wilt iets zachts, warm genoeg voor je klimaat en niet plooiend), de duurzaamheid en het schoonmaakgemak.

Compatibiliteit

Hoewel de meeste voetwarmers als “one-size-fits-most” worden bestempeld, zijn ze niet allemaal compatibel met alle kinderwagenmerken die er zijn. Vergelijk de afmetingen van het product met die van je kinderwagen voordat je op “Toevoegen aan winkelwagentje” klikt. De meeste merken geven aan met welk type kinderwagen het product compatibel is, zodat je weet waar je aan toe bent.

Materiaal

Afhankelijk van je behoeften en het klimaat waarin je woont, heb je misschien een superwarme, weerbestendige mof nodig om de winterse kou buiten te houden. Aan de andere kant, als u in een milder klimaat woont, is een lichte hoes ideaal om door de seizoensgebonden temperatuurschommelingen heen te komen.

Voor een ultieme cocon van warmte kiest u geïsoleerde voetwarmers die gevoerd zijn met materiaal zoals flanel of omgekeerd lam. Als de winter bij jou in de buurt niet helemaal koud is en je je zorgen maakt over oververhitting van je kleintje, kies dan voor een voetenzak voor alle weersomstandigheden die licht gevoerd is en een rits heeft om de lucht te laten stromen.

Kies voor materiaal dat in de wasmachine gewassen kan worden, omdat je voetenzak buiten in de elementen zal staan en er dus op geregend, gesneeuwd of gemorst kan worden.

Leeftijd en maat

Net als de meeste babyspullen, zijn sommige merken voetenzakken speciaal ontworpen voor een bepaalde leeftijdsgroep, terwijl andere ontworpen zijn om in alle maten te passen of uit te breiden. Om de beste pasvorm te krijgen en onveilige, oncomfortabele knelling te voorkomen, kies je voor de voetenzak die past bij de leeftijd en de maat van je baby. Als u het niet zeker weet, kijk dan in de maattabel van het merk.

Vaak gestelde vragen

Zijn voetenzakken veilig?

Voetenzakken zijn veilig voor kinderwagens. Omdat ze aan de kinderwagen vastzitten, is de kans kleiner dat ze eraf vallen of tussen de wielen vast komen te zitten dan een deken zou doen. Sommige ukje voetenzakken voor baby’s kunnen ook in een autostoeltje worden gebruikt. De American Academy of Pediatrics (AAP) adviseert dat deze voetenzakken of gorzen niet groter worden achter uw kind of tussen het lichaam van uw kind en het harnas van het autostoeltje.

Zijn voetenzakken universeel in maat?

Nee, niet alle voetenzakken zijn universeel in maat, zelfs niet sommige die dat beweren te zijn. Controleer de maten van de voetenzak voordat u hem koopt en lees de recensies. Zorg er ten slotte voor dat het bedrijf dat je overweegt, een eenvoudige retourprocedure heeft voor het geval de voetenzak niet in je kinderwagen past.