Reuze Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Chronische pijn

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is een veelvoorkomend probleem dat langer dan zes maanden aanwezig is. De oorzaken van chronische pijn kunnen divers zijn, zoals letsel, ziekte, of een aandoening zoals fibromyalgie. Chronische pijn kan leiden tot fysieke beperkingen en emotionele problemen, zoals angst en depressie.

Traditionele behandelingen voor chronische pijn

Traditionele behandelingen, zoals pijnstillers en ontstekingsremmers, kunnen helpen bij het verminderen van de pijn, maar kunnen ook bijwerkingen hebben en zijn vaak niet effectief genoeg om de pijn volledig te elimineren.

Fysiotherapie als behandeling voor chronische pijn

Fysiotherapie kan een effectievere aanpak zijn voor het behandelen van chronische pijn. Fysiotherapeuten kunnen verschillende technieken toepassen om de pijn te verminderen, zoals oefentherapie, manuele therapie en elektrotherapie. 

  • Oefentherapie: kan helpen om spieren te versterken en flexibiliteit te verbeteren, wat kan bijdragen aan het verminderen van de pijn.
  • Manuele therapie: kan helpen bij het verbeteren van de bewegingen van gewrichten en het verminderen van spanningen in de spieren.
  • Elektrotherapie: kan helpen bij het verminderen van pijn door middel van elektrische impulsen.

Verbeteren van kwaliteit van leven met fysiotherapie

Fysiotherapie kan ook helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met chronische pijn. Fysiotherapeuten kunnen patiënten leren hoe ze hun dagelijkse activiteiten kunnen blijven uitvoeren, ondanks hun pijn. Ze kunnen ook adviseren over hulpmiddelen zoals krukken of steunzolen die kunnen helpen bij het verminderen van de pijn.

Conclusie

Samenvattend, fysiotherapie kan een effectieve behandeling zijn voor mensen met chronische pijn. Fysiotherapeuten kunnen verschillende technieken toepassen om de pijn te verminderen en kwaliteit van leven te verbeteren, zoals oefentherapie, manuele therapie en elektrotherapie. Daarnaast kunnen onze fysiotherapeuten uit Den Haag ook helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven door patiënten te adviseren over hulpmiddelen en hoe ze hun dagelijkse activiteiten kunnen blijven uitvoeren, ondanks hun pijn.

https://fysiotherapeut-denhaag.nl/