Reuze Gezond
Image default
Beroepen

Podotherapie helpt bij verschillende pijnklachten

De opbouw en constructie van voeten is ongelooflijk complex. Toch steunt ons hele leven daarop. Als er iets fout gaat binnen die ingewikkelde samenhang heeft ons hele lichaam daar last van. Dat maakt podotherapie zo interessant, maar vooral heel belangrijk, constateert de podotherapeut van podotherapie Zaanstad. Heb je zere voeten, dan ga je automatisch anders lopen waardoor problemen in andere delen van het lichaam ontstaan. Gelukkig zijn er therapieën en andere oplossingen waardoor overlast tot een minimum beperkt, of zelfs helemaal voorkomen kan worden. “Mensen weer klachtenvrij door het leven te zien gaan is het mooiste wat er is”, aldus de podotherapeut van podotherapie Zaanstad.

Bewegen is leven.

Klachten aan het bewegingsapparaat, zoals voeten, knieën en heupen, beïnvloeden je leven en roepen beperkingen op. Volgens de podotherapie uit Zaanstad is het dan ook belangrijk op tijd hulp te zoeken. De therapeut noemt een aantal oorzaken zoals een verkeerde stand van voeten, overbelasting, houdingsproblemen, vaak gezien bij kinderen en ouderen, maar ook bij ziektes als Rheumathoïdes of Diabetis Mellidus is behandeling belangrijk. Bij een verkeerde houding ontstaan er spanningen in knieën, enkels en misschien zelfs heupen. Voortijdige slijtage kan ontstaan met alle gevolgen van dien.

Laagdrempelig toegang.

Podotherapie Zaanstad benadrukt de toegankelijkheid van een praktijk. Een verwijzing kan afgegeven worden, maar is niet altijd noodzakelijk. Het kan ook zijn dat het om een sportblessure gaat, of ingegroeide teennagels. Daarom begint het traject altijd met een diagnostisch onderzoek om de oorzaak van de pijn en het gevolg daarvan te achterhalen. Verschillende therapieën zijn daarvoor beschikbaar. Podotherapie Zaanstad verwijst hiermee naar de medical taping, strekoefeningen en de zooltherapie.

Altijd een goede therapie.

“Medical taping dwingt de voet met behulp van tape terug in de goede stand waardoor, om te beginnen, de klachten in het verdere bewegingsapparaat verminderen en uiteindelijk de problemen in de voet zelf aangepakt worden. Dan zijn er de strekoefeningen. Rekken en strekken stimuleren de flexibiliteit van spieren en stimuleren de bloedsomloop. De voeten worden er soepeler van”. Volgens podotherapie Zaanstad verlichten deze oefeningen het opstarten van de dag. En dan is er nog de inlegzool. Volledig op maat gemaakt en perfect afgestemd op de voet en wat uw voet en andere delen van het bewegingsapparaat nodig hebben. “Deze zooltherapie”, zo benadrukt podotherapie Zaanstad, “is ongelooflijk belangrijk voor het dagelijks gebruik. Ieder moment dat u op de voeten staat wordt een therapiemoment, een ondersteuning voor een goede houding, ontlasting en het verminderen, of misschien zelfs, het voorkomen van pijn en slijtage”.

Voorkomen is niet moeilijk.

Podotherapie Zaanstad maakt duidelijk dat een goede schoen, slipper of sneaker belangrijk is wanneer u hele dagen op de benen bent. Juist als er nog geen klachten zijn is een goed voetbed eigenlijk onmisbaar. Moderne, hippe schoenen, met een op maat gemaakte binnenzool, waar je niets aan ziet, maar alles aan voelt, verminderen als gevolg van een goede houding zelfs de vermoeidheid aan het eind van dag.

Ons bewegingsstelsel en dan vooral de voeten, hebben heel wat verduren gedurende zo’n dag. Podotherapie Zaanstad adviseert om goed voor ze te zorgen, want pijnloos bewegen is goed leven.