Reuze Gezond
Image default
Schoonheid

Wat elke Koreaanse huidverzorgingsroutine nodig heeft: Toner

Over het algemeen zijn Koreaanse huidverzorgingsroutines methodischer dan westerse. In dit artikel lees je wat je moet weten over gezichtstoners, hoe je ze het beste kunt gebruiken en welke ingrediënten er in een klassieke toner zitten.

De voordelen van het gebruik van een gezichtstoner

Een gezichtstoner is een essentieel onderdeel van de Koreaanse huidverzorgingsroutine. Het gebruik van een toner verfrist je huid en helpt je haar te reinigen en hydrateren. Een gezichtstoner ziet er vaak als een heldere vloeistof uit en werkt doordat het zich aan het oppervlak van de huid hecht. Je kunt je gezichtstoner net zo makkelijk alleen op de dag gebruiken als ook in combinatie met andere producten uit je huidverzorgingsroutine. De meeste toners bevatten alcohol en kunnen irritaties of sensatie veroorzaken in combinatie met andere producten, dus test dit altijd even goed voordat je elke volledige routine begint. Er zijn veel verschillende soorten gezichtstoners zoals Klairs toner of Pyunkang yul essence toner.

Hoe een toner te gebruiken

De toner aanbrengen is eenvoudig: gebruik een cotton pad (handig om over te kunnen doorgaan naar de volgende stap) en breng één tot twee druppels aan op je gezicht. Breng het goed aan op je gezicht en drapeer dan een warm washandje over je gezicht, waarna je het in 10-15 seconden weghaalt. Dit zorgt voor de beste resultaten!

Belangrijkste ingrediënten die in de meeste toners worden gebruikt

Wat is het doel van een toner? De toner is de tweede stap in de huidverzorgingsroutine. Hij of zij komt na je reinigingsproduct en voert nadat deze is weggeveegd de laatste verzorgende stappen uit. Toners zijn er in allerlei variaties te krijgen, maar vooral goed voor het hydrateren van de huid en het verwijderen van restjes make-up. De meeste toners bevatten alcohol, wat een antibacterieel werkt en ervoor zorgt dat je huid kil aanvoelt. Alcohol kan ook ontstekingsreacties creëren en gevoeligheid voor allergische reacties veroorzaken. Daarom worden er veel natuurlijke alternatieven aangeboden, zoals honing of fruitachtige producten.

Waar moet je op letten in je gezichtstoner

Takeaway: Je weet niet wat je mist als je geen gezichtstoner van goede kwaliteit gebruikt. Een toner is essentieel voor het verhelderen van de huid en het verkleinen van de poriën. Het is iets wat nieuwe gebruikers niet mogen overslaan.

https://kocosmo.nl/