Reuze Gezond
Image default
Geneeskunde

Omgaan met je emoties: hoe kun je stoppen met leven in het verleden?

Heb je de neiging om nostalgisch stil te staan bij je jeugdherinneringen? Vind je het moeilijk om de bladzijde om te slaan na een relatiebreuk? Leven in het verleden weerhoudt je ervan om volledig te genieten van het huidige moment en je voor te bereiden op de toekomst. Gelukkig zijn er trucjes die je kunt gebruiken om voorzichtig weer vooruit te komen!

Opnieuw naar je verleden kijken

Leven in het verleden betekent vaak dat je het idealiseert. Het beste idee is dus om het heft in eigen handen te nemen en terug te gaan om zelf te zien of het zo goed was als het was! Profiteer van een weekend om terug te gaan naar de stad waar je bent opgegroeid. Lijkt je ex de meest bijzondere persoon ter wereld? Pak een notitieboekje en een potlood en concentreer je op het beschrijven van zijn of haar karakter en fouten. Tegelijkertijd kun je alles opschrijven wat je niet tegen je ex hebt kunnen zeggen om dingen van je af te schrijven. Dit kan je helpen om verder te gaan als je alles van je af hebt kunnen schrijven. Je hoeft je brief niet op de post te doen: het simpele feit dat je je diepste gevoelens hebt geuit, zal je al wat opluchting geven! Vernietig de brief en ga verder.

Krijg weer controle over je emoties met Bach bloemen

Lijken je emoties je te ontsnappen en je te overweldigen? Dan is het tijd om de controle terug te krijgen. Om dit te doen, kan je vertrouwen op Bach bloemen. Er zijn er 38, elk corresponderend met een specifieke toestand. Als je bijvoorbeeld de neiging hebt om steeds dezelfde fouten te maken, kan je Bach Chestnut Bud gebruiken. Ken je ze niet allemaal? Geen paniek: je kunt je Bach bloemen selecteren door een vragenlijst te beantwoorden, zodat we snel jouw behoeften kunnen bepalen en een gepersonaliseerde synergie op maat kunnen ontwerpen. Je kunt ook advies vragen aan een natuurgeneeskundige.

Indien je op zoek bent naar op maat gemaakte mixen voor veel voorkomende problemen, kan je terecht op Bachbloesem of op Bachblüten Shop.

Ademhaling, meditatie, activiteit, enz. jezelf verzoenen met het huidige moment

De beste manier om niet langer in het verleden te leven is door je volledig in het huidige moment te storten! En er is geen betere manier om dit te doen dan door activiteit. Je kunt kiezen voor een artistieke of creatieve activiteit: muziek, schilderen, fotografie… Of je kunt kiezen voor een fysieke activiteit: van yoga tot hardlopen, de keuze is aan jou!

Mindfulnessmeditatie kan ook een goede manier zijn om weer contact te maken met het huidige moment. Richt je aandacht op je ademhaling, concentreer je op het ritme van je ademhaling, op het vullen en legen van je buik, op je gemoedstoestand en je emoties op dit moment, etc. Dit alles kan helpen om je geest te kalmeren en weer te verbinden met het huidige moment.Dit alles kan helpen om je geest te kalmeren en hem weer met het huidige moment te verbinden. Probeer het en ondervind het.