Reuze Gezond
Image default
Fitness

Zo zorg jij voor dagelijks voldoende beweging

 

We zijn met elkaar steeds meer bezig om gezonder te leven. Zowel op het gebied van voeding als ook op het gebied van beweging. Het is daarom niet voor niets belangrijk dat jij dagelijks zorgt voor minimaal 30 minuten beweging. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen. Zo kun je eens wat vaker gaan wandelen, maar kun je ook de fiets pakken wanneer je boodschappen gaat doen. Kortom, allerlei manieren om ervoor te zorgen dat jij dagelijks aan voldoende beweging komt. Vind jij het lastig, dan is het goed om onderstaande tips eens goed door te lezen, want het is echt veel gemakkelijker dan je aanvankelijk zult denken.

De pauze op je werk

Iedereen die werkt heeft recht op pauze. Dit is de perfecte manier om wat extra te bewegen. Vooral wanneer je de hele dag achter je pc zit, is het belangrijk dat je af en toe eens van je plek af komt. Uiteraard hoef je geen hele workout met kettlebells te doen, maar even een paar minuten staan doet vaak al wonderen. Dit zorgt voor een goede bloedsomloop, waardoor je het een stuk langer kunt volhouden. Daarnaast kun je natuurlijk ook in de middagpauze even een rondje gaan lopen. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Zo kun je even je hoofd leegmaken, waardoor je er vervolgen na de pauze weer volledig tegenaan kunt.

Rondje met de hond

Heb jij een huisdier, dan is dat natuurlijk een goede manier om wat extra te bewegen. Wanneer jij geen type bent om je in een sportschool uit te sloven met halterschijven en allerlei andere gewichten, is een rondje met de hond natuurlijk een goed alternatief. Wanneer je iedere dag een rondje extra loopt, zal je al snel zien dat je tot de aanbevolen dagelijkse 30 minuten beweging komt.