Reuze Gezond
Image default
Alternatief

10 redenen waarom kefir goed is voor uw gezondheid en darmflora

Kefir is misschien wel het nuttigste gefermenteerde zuivelproduct dat er is. Met zijn hoge concentratie nuttige bacteriën kan het helpen je darmflora in balans te brengen en je algehele gezondheid te verbeteren. Het zit vol met enzymen, probiotica en vitaminen. Het kan helpen bij een verscheidenheid aan problemen, van constipatie tot minder pijn aan de spieren en gewrichten. Leer meer over wat voor probiotica Kefir is.

  1. Kefir bevat meer probiotica dan elk ander zuivelproduct

De probiotica in kefir worden “lactobacillen” genoemd en zij zijn verantwoordelijk voor het zuur maken van de yoghurt. Van deze bacteriën is aangetoond dat ze helpen bij allergieën, diabetes, obesitas en hartziekten. De probiotica in kefir produceren ook stoffen die kunnen helpen bij depressie en kanker.

  1. Kefir bevat weinig calorieën

Als je probeert af te vallen, zul je blij zijn te weten dat kefir weinig calorieën bevat. Een kopje kefir bevat ongeveer 100 calorieën en levert tussen de 16-24 gram eiwit – het is ook rijk aan calcium, ijzer, B-vitamines en andere mineralen.

  1. Het is rijk aan vitaminen en mineralen

Kefir is rijk aan vitaminen en mineralen, waaronder calcium, magnesium, fosfor, kalium, natrium en zink. Studies tonen ook aan dat kefir antioxiderende eigenschappen heeft en sommige natuurlijke killercellen verhoogt. Dat kan helpen bij een goedwerkend immuunsysteem en kankerpreventie.

  1. Het is makkelijk om thuis te maken

Kefir is heel gemakkelijk thuis te maken. Alles wat je nodig hebt zijn kefirkorrels, melk, een weckpot, een zeef en lepel.

  1. Je kunt eindeloos variëren met de smaak

De mogelijkheden met kefir zijn eindeloos. U zou er zelfs een smoothie mee kunnen maken. Door fruit toe te voegen vinden sommige mensen de smaak iets aangenamer dan wanneer de kefir naturel wordt genuttigd. Eventueel kunt u zoetstof toevoegen, al zouden we dit niet per se aanraden.

  1. Het kan helpen bij constipatie

Een van de meest populaire toepassingen van kefir is de behandeling van constipatie. Het is rijk aan lactose, dat gezonde darmbacteriën kan helpen herstellen en de darmfunctie kan herstellen.

  1. Het kan helpen bij diarree

Een van de meest voorkomende manieren waarop kefir kan helpen is bij diarree. Het kan je stoelgang reguleren en helpen bij constipatie of overtollige winderigheid. Kefir blijkt ook de productie van mucine te verhogen, wat essentieel is voor het reguleren van de darmgezondheid en het sterk houden van je immuunsysteem.

  1. Het kan ontstekingen tegengaan

Kefir kan helpen om de darmmicrobiota in balans te brengen en ontstekingen te verminderen. Uit een studie bleek dat de inname van gefermenteerde melk met kefirkorrels de microbiële gemeenschappen in de dikke darm in evenwicht hielp brengen door het aantal lactobacillusbacteriën in de darmen te verhogen en het niveau van ontstekingsbevorderende cytokinen te verlagen.

  1. Kefir houdt je darmbacteriën in balans

Gezonde darmbacteriën zijn essentieel voor een goede gezondheid. Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd. Kefir kan helpen een goed evenwicht van goede en slechte bacteriën in je darmen te behouden, wat nodig is voor een gezonde spijsvertering. Bovendien helpt kefir de groei van schadelijke bacteriën zoals candida albicans tegen te gaan.

  1. Kefir kan ook worden genuttigd bij een lactose-intolerantie

Wanneer u zelf kefir gaat maken, wordt er vaak benoemd dat daar melk voor nodig is. Voor iemand die geen lactose kan verdragen, zou je dus denken dat kefir geen optie is. Maar niets is minder waar. Kefir kan namelijk ook worden gemaakt met een zuivelalternatief, zoals havermelk of amandelmelk.

https://www.onlinedrogisterij.nl/kefir/