Reuze Gezond
Image default
Fitness

Indoor roeien, kan het hele jaar door.

Indoor roeien is een ideale sport om thuis aan je conditie en spierkracht te werken. Afhankelijk van jouw doelstellingen is het belangrijk om op de juiste manier en op het juiste roeitoestel te trainen. Dat kan het hele jaar door, zowel in de zomer als in de winter. Wat je ziet is dat heel veel mensen alleen als de R in de maand is indoor trainen. Maar zomer’s is een work-out natuurlijk net zo effectief. 
Er zijn een heleboel roeitrainers op de markt. 
Lees ook eens de Focus Fitness Row 3 review, de Row 3 is een betaalbare roeimachine die heel veel verkocht wordt. Het is een instapmodel, prima geschikt om een aantal keren per week jouw workouts op te doen. Sinds kort is de Senz Sports R6000 water roeier op de markt. Een prachtig instap model roeitrainer met water weerstand. Deze roeitraner zal niet misstaan in jouw huiskamer, de verwachting is dat deze heel veel mensen aanspreekt.

De voordelen van trainen op een indoor roeier

Met indoor roeien werk je effeciënt aan zowel je conditie als aan jouw spierkracht. Bijna al je spiergroepen worden gebruikt, hierdoor wordt ook jouw hart/long functie en alles wat daarbij hoort (jouw cardio vasculair systeem) flink aangesproken. Dat alles maakt dat je in korte tijd heel veel efffect hebt van jouw inspanningen.
Tel daarbij op dat de impact op je spieren gering is, je traint ze wel maar er treden geen schokbelastingen op zoals bij hardlopen. Dat maakt dat de kans op blessures klein is. De spierbeschadigingen zijn klein, je herstelt snel en bouwt dus heel snel een goede conditie op.

Als beginner ben je in het voordeel

Juist wanneer je niet gewend bent te sporten en/of wat ouder bent is een trainen op een roeitrainer een laagdrempelige manier om je meer fit en vitaal te gaan voelen. Je hoeft dan echt niet de duurste roeitrainer aan te schaffen of iedere dag  keihard te trainen. Begin met 4x per week eens 20 minuten te oefenen en je zal zien dat je dan al heel veel vooruit gaat. 
Als beginnend roeier kan je in korte tijd de meeste progressie maken, zonder dat je daar echt heel veel moeite voor moet doen. Het enige is dat je consequent 3 á 4x in de week een workout moet doen. Ben je meer geoefend dan zal je steeds harder en vaker moeten trainen om vooruit te gaan.