Reuze Gezond
Image default
Diensten

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een unieke therapie die de spieren in je voeten of gezicht stimuleert en verandert in een soort massage die je ontspant. Het is niet alleen ontspannend, het doet wonderen voor je doorbloeding en kan zelfs je immuunsysteem versterken. De meeste mensen gebruiken alleen de bovenkant van hun voeten om op te lopen, maar door fysiotherapie kun je met je gehele voeten lichter lopen, waardoor je meer controle hebt over je voetzolen. Je krijgt een grotere gevoeligheid in alle delen van je lichaam. Met fysiotherapie krijg je een betere balans en je kunt ook meer kracht zetten om iets te trappen. Op zoek naar fysiotherapie in Oss? Bekijk dan de link.

 

Belang van fysiotherapie

Fysiotherapie is de primaire behandelmethode voor aandoeningen van het bewegingsapparaat en pijnklachten. Het speelt ook een essentiële rol bij de genezing van fracturen en botverwondingen, waaronder osteoporose. Osteopathie is een natuurlijke medicatie of alternatieve geneeswijze die helpt bij het genezen van verschillende problemen die verband houden met botten en gewrichten, zoals fracturen, artritis, dislocaties, enz. Op dit moment zijn er verschillende soorten behandelingen beschikbaar voor deze problemen, maar als we medicijnen nemen van sommige ervaren fysiotherapeut, zal het een grote verlichting van de symptomen geven. Over het algemeen is fysiotherapie voor mensen die problemen hebben met hun botten, gewrichten of spieren. Mensen die na een ziekte willen gaan sporten, gaan ook eerst naar een fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan je adviseren over een juiste houding tijdens dagelijkse activiteiten en je laten zien hoe.

 

Wie kan fysiotherapie doen?

Fysiotherapie is een behandeling waarbij de arts de gewrichten van de patiënt beweegt door handmatig druk uit te oefenen. De dokter verplaatst de gewrichten in de loop van de tijd met behulp van olie. Beweging wordt gedurende enkele weken tot maanden herhaald, afhankelijk van de ernst van de breuk, wat resulteert in het corrigeren van deze gewrichten. Dit resulteert in een fysiotherapeutisch effect, wat leidt tot een effectieve behandeling. Het wordt ook voornamelijk gebruikt voor het herstel van wervelfracturen en heupfracturen; de voordelen ervan worden echter waargenomen in alle herstelprocessen van fracturen. Dit artikel bespreekt de effectiviteit van Fysiotherapie als een vorm van behandeling tijdens fractuurherstel.