Reuze Gezond
Image default
Schoonheid

Vocht- en vetwallen

Als u last heeft van wallen onder uw ogen, kan dat u een vermoeid en ouder uiterlijk geven. Maar wist u dat er verschillende soorten wallen zijn? In deze tekst leggen we uit wat vochtwallen en vetwallen zijn en hoe ze kunnen worden behandeld.

Vochtwallen

Vochtwallen ontstaan doordat er vocht ophoopt in het weefsel onder de ogen. Dit kan gebeuren als gevolg van verschillende factoren, zoals een gebrek aan slaap, te veel zout in uw dieet, hormonale veranderingen en stress. Vochtwallen kunnen een opgeblazen of gezwollen uiterlijk geven, en zijn meestal zacht om aan te raken.

Behandeling van vochtwallen

Er zijn verschillende manieren om vochtwallen te behandelen, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de wallen. Enkele mogelijke behandelingen zijn:

  • Voldoende slaap krijgen
  • Verminderen van zoutinname
  • Koud kompres of ijsblokjes gebruiken om zwelling te verminderen
  • Oogcrèmes met cafeïne gebruiken om de bloedsomloop te verbeteren
  • Chirurgische ingrepen, zoals een ooglidcorrectie of een laserbehandeling

Voor meer informatie over een ooglidcorrectie kunt u kijken op ooglift.

Vetwallen

Vetwallen zijn ophopingen van vetweefsel onder de ogen. Deze wallen zijn meestal rond en stevig om aan te raken. Ze worden vaak veroorzaakt door veroudering en kunnen erfelijk zijn. Het is niet ongebruikelijk dat vetwallen samen met vochtwallen voorkomen.

Behandeling van vetwallen

Er zijn verschillende behandelingsopties voor vetwallen, afhankelijk van de ernst en de persoonlijke voorkeur van de patiënt. Enkele mogelijke behandelingen zijn:

  • Injecties van fillers, zoals hyaluronzuur, om de wallen te verminderen
  • Chirurgische ingrepen, zoals een onderooglidcorrectie of een liposuctie
  • Gebruik van laserbehandelingen om de vetcellen te verminderen

Wat te doen bij gecombineerde vocht- en vetwallen?

Het kan voorkomen dat iemand last heeft van gecombineerde vocht- en vetwallen. In dit geval is een combinatie van behandelingen vaak nodig om de wallen te verminderen en een optimaal resultaat te behalen. Het is belangrijk om een ervaren specialist te raadplegen om te bepalen welke behandelingen geschikt zijn voor uw specifieke situatie.