Reuze Gezond
Image default
Onderwijs

Diverse invullingen van kunsteducatie

Aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen

Om goede kunsteducatie in je curriculum te krijgen moet het voornamelijk natuurlijk aanslaan bij de leerlingen. Zij moeten het interessant vinden én er iets van leren. Het gaat enerzijds niet alleen maar over lang leve de lol en anderzijds moeten ze zich wel aangetrokken voelen tot de lesstof. Dat is niet makkelijk voor jou als docent om zomaar te bewerkstelligen. Kleinkunstig en Grote Broer helpen je hier graag bij! Wij zijn al 15 jaar actief in de kunsteducatie sector en kunnen jou goed adviseren over Culturele activiteiten CKV op middelbare scholen, of juist voor het primair onderwijs workshops op school. Door onze jarenlange ervaring weten we wat er speelt bij de doelgroep en in overleg met jullie komen we tot een prachtig programma.

Online inschrijfsysteem

Juist omdat het dus zo belangrijk is om aan te sluiten bij de interesses van de leerlingen, biedt Kleinkunstig een cultuurdag aan met online inschrijfsysteem. Dit houdt in dat we in samenspraak een programma samenstellen, maar dat de leerlingen vervolgens zelf mogen kiezen welke workshops ze van dit programma volgen. Op deze manier speel je in op de intrinsieke motivatie van de leerlingen en zorg je ervoor dat ze een gevoel van eigenaarschap hebben op het moment dat ze de cultuurdag starten. Minder lange gezichten en meer enthousiasme gegarandeerd. Daarnaast resulteert het niet in meer zorgen of werk voor jou: want wij regelen het volledig voor je, inclusief uitgedraaide roosters en presentielijsten.

Een volledige dag in het thema van… circus!

Het mooie aan basisschoolleerlingen is dat er nog veel meer fantasie en creativiteit in zit dan wanneer de leerlingen wat ouder worden. Daar speelt Grote Broer maar al te graag op in. Bijvoorbeeld tijdens een van onze enorm populaire dag projecten, namelijk de circusdag. De school wordt omgetoverd tot een heuse circuspiste en samen met een professionele circusartiest gaan de leerlingen een act oefenen. Aan het einde van de dag wordt deze opgevoerd voor een hooggeëerd publiek. Dankzij hun eigen inlevingsvermogen en fantasie zullen de leerlingen zich echt even wanen in een circustent, wat normaliter gewoon hun aula is.

https://www.kleinkunstig.nl