Reuze Gezond
Image default
Gewichtsverlies

Wat is het geheim om type 2 diabetes om te keren?

Diabetes is een chronische ziekte die in Amerika epidemische proporties heeft aangenomen. Er zijn meer dan 29 miljoen mensen met diabetes en de Centers for Disease Control and Prevention voorspelt dat er tegen 2050, als er niets verandert, ongeveer 69 miljoen mensen met diabetes zullen zijn. Diabetes beïnvloedt uw stofwisseling en kan leiden tot vele ernstige complicaties, zoals hartaandoeningen, blindheid, nierfalen, en nog veel meer.

Als u of iemand die u kent diabetes type 2 heeft, zal dit artikel u enige richtlijnen geven over hoe u diabetes kunt omkeren en een langer en gezonder leven kunt leiden door middel van voeding en levensstijl.

 

De grondbeginselen van diabetes

Voordat ik inga op het omkeren van type 2 diabetes, is het belangrijk om de basis te begrijpen. Diabetes is een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door verhoogde glucosespiegels. De twee belangrijkste vormen van diabetes zijn type 1 en type 2. Type 1-diabetes treedt op wanneer de alvleesklier weinig of geen insuline produceert, die nodig is om glucose in de lichaamscellen te laten stromen om te worden gebruikt voor energie. Type 2-diabetes treedt op wanneer je lichaam niet genoeg insuline produceert omdat je lichaam geen insuline kan aanmaken of omdat je cellen resistent zijn geworden tegen de insuline die je aanmaakt.

Maar er zijn veel factoren die van invloed zijn op of iemand type 2 diabetes zal ontwikkelen. Deze omvatten familiegeschiedenis, leeftijd, etniciteit, overgewicht, niveau van lichamelijke activiteit, dieet, sociaaleconomische status, en nog veel meer.

 

Negen stappen om type 2 diabetes om te keren

1. Eet echt voedsel, geen bewerkt voedsel

2. Verminder suiker en bloem

3. Doe 30 minuten per dag aan lichaamsbeweging

4. Verminder de stress in uw leven

5. Slaap 7-9 uur per nacht in een koele kamer

6. Drink voldoende water

7. Krijg voldoende vitamine D uit de zon of een supplement

8. Praat met uw arts over diabetesmedicijnen die geschikt zijn voor u

9. Verlaag uw A1C met één punt

 

Hoe type 2 diabetes omkeren

Er zijn veel factoren die tot diabetes type 2 leiden, zoals zwaarlijvigheid, inactiviteit en genetica. De belangrijkste factor is echter insulineresistentie. Wanneer je insulineresistentie hebt, reageren je cellen niet op het hormoon dat verantwoordelijk is voor het verplaatsen van suiker van de bloedbaan naar de cellen.

Gelukkig zijn er een paar manieren om insulineresistentie te genezen en diabetes type 2 om te keren:

* Lichaamsbeweging: Matige lichaamsbeweging kan helpen om insulineresistentie te verminderen en de glucose-opname tot 50% te verhogen. Zelfs drie keer per week 30 minuten stevig wandelen doet al wonderen!

* Dieet: Vlees en zuivelproducten schrappen helpt de insulineresistentie te verminderen. Het elimineren van dierlijke producten verhoogt vezelinname en vermindert ontsteking die belangrijk is omdat de ontsteking tot insulineresistentie leidt.

* Meditatie: Onderzoek heeft aangetoond dat meditatie de glucosehuishouding kan verbeteren. In een onderzoek hadden deelnemers die twee keer per dag mediteerden een efficiëntere bloedsuikerregulatie dan deelnemers die helemaal niet mediteerden.

 

Conclusie.

Diabetes type 2 is een ernstige ziekte die tot vele complicaties kan leiden. Door echter een gezonde levensstijl en een gezond dieet te volgen, kunt u de ziekte omkeren en een gezonder leven leiden.

https://www.dietistmandybreure.nl/diabetes-type2