Reuze Gezond
Image default
Fitness

Sporten en afvallen

Sporten en afvallen staat vaak op het lijstje met goede voornemens. Het klinkt misschien simpel, gewoon meer sporten en afvallen. Toch lukt het heel veel mensen niet. Sterker nog het schijnt in deze tijd alleen maar moeilijker te zijn.

Met veel zittende beroepen, op bijna elke hoek van de straat een cafetaria en alles online kunnen bestellen is het leven echt wel anders dan zó’n 40 jaar geleden. Bovendien was er ook ooit een tijd waarin alleen een beperkt aantal mensen een auto had. Bewegen was dus gewoon noodzaak. Hoe kom je nu dan toch aan beweging en kun je zorgen voor een gezond gewicht? Hier wat tips.

Bouw beweging in jouw structuur

Het is veel makkelijker om te bewegen als je het onderdeel maakt van jouw dagelijkse structuur. Dat betekent dus dat je bijvoorbeeld met de fiets naar het werk gaat. Maak er jouw regel van. Leent de afstand naar jouw werk er niet toe? Denk dan aan andere gewoontes: ga bijvoorbeeld altijd na het eten een half uurtje wandelen.

Sportvasten programma

Als alleen meer bewegen niet werkt is een sportvasten programma wel wat voor jou. Het sportvasten programma is intensief: je gaat immers zowel minder eten als sporten. Een sportvasten programma moet je dan ook goed doordacht doen. Je moet namelijk er wel voor zorgen dat je voldoende binnenkrijgt aan voedingsstoffen en mineralen.

Standaard 1 dag vasten

Als je één dag niet eet en alleen wat water en thee drinkt, ga je zeker afvallen. Bovendien is één vaste dag ook een structuur. Je weet gewoon dat je bijvoorbeeld op maandag gewoon niks eet. Doe dit natuurlijk alleen als jouw gezondheid dit toelaat. Je gaat zien dat je afvalt. Wist je trouwens dat afvallen bijdraagt aan het voorkomen van dementie? Mooi meegenomen toch?

Eet meer groenten

Als je meer groente eet, raak je sneller verzadigt. Het voordeel van groente is dat het je vooral de juiste voedingsstoffen geeft. Daarbij zijn groenten natuurlijk niet de grote dikmakers. Door op een gezonde manier vol te raken, wordt de zin in snaai vanzelf minder. Een perfecte methode om af te vallen dus.