Reuze Gezond
Image default
Fitness

Wat voor stijldansen zijn er?

Je wilt beginnen met stijldansen, maar eigenlijk weet je niet eens welke stijldansen er zijn. Wij horen dit probleem vaker. Ben jij benieuwd welke stijldansen er allemaal zijn en welke het beste bij jou past? Lees dan snel verder en wij vertellen het je!

 

Ballroom en Latijns-Amerikaanse dansen

Wist je dat er binnen het stijldansen maar twee groepen zijn die we kennen? Dit zijn namelijk de ballroom- en de Latijns-Amerikaanse dansen.

 

Onder de ballroomdansen vallen de volgende stijldansen:

– De Engelse wals
– De Weense wals
– De tango
– Quickstep
– Slowfox

 

Onder de Latijns-Amerikaanse vallen de volgende stijldansen:

– De chachacha
– Rumba
– Samba
– Paso doble
– Jive

 

Wat zijn de bekendste stijldansen?

 

Tango

Wie heeft er nu nog nooit gehoord van de tango? Ondanks dat je de tango misschien nog nooit gedanst hebt, heb je er natuurlijk wel van gehoord. Van origine komt de dans uit Zuid-Amerika en om nog specifieker te zijn Argentinië. Vroeger werd deze stijldans gezien als ordinair en vulgair. Echter veranderde deze mening snel en kwam de stijldans in 1924 naar Europa. Sindsdien is deze dans niet meer weg te denken!

 

De wals

Zoals je eerder al las zijn er twee verschillende soorten walsen. De Weense wal en de Engelse wals. De Weense wordt ook wel de snelle genoemd, waar de Engelse een rustiger tempo heeft. Waar ze om bekend staan? De Weense wals wordt voornamelijk door de rijken uitgevoerd bij feesten in balzalen en paleizen. De Engelse wals daarentegen staat bekend om het vele draaien.

 

De Samba

Bij deze dans moeten we allemaal gelijk denken aan Brazilië. Echter komt de dans oorspronkelijk uit Afrika. Waar feest is, daar is de samba. Bij de samba wordt er uitbundig gedanst en gefeest. Je kent de dans vast wel van de feestelijke carnavals parades in Brazilië.

 

Begin vandaag nog!

Ben je helemaal enthousiast na het lezen van deze blog en wil je misschien wel één van deze dansstijlen leren? Wil je nog liever vandaag beginnen dan morgen? Check dan nu welke stijldansen je

https://www.swing-inn.nl/lesaanbod/stijldansen/